Ντασιώτης:”Η μάχη της μνήμης είναι δική μας” –5ος Αγώνας Δρόμου Θεσπιές-Θερμοπύλες-ΒΙΝΤΕΟ

ΘΕΣΠΙΕΣ-ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ : Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΝΑΒΙΩΝΕΙ .  

 5ος Αγώνας Δρόμου 102 χλμ  “ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ”

Ντασιώτης: “Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ”

Το ερχόμενο  Σάββατο 30-7-22  διεξάγεται ο 5ος Αγώνας Δρόμου, με εκκίνηση  από το άγαλμα του Δημόφιλου στις Θεσπιές και τερματισμό στο Μνημείο των Θερμοπυλών. Ο Αγώνας με τίτλο “ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ” γίνεται στη μνήμη των 700 Θεσπιέων που πολέμησαν και έπεσαν στη Μάχη των Θερμοπυλών,μαζί με του 300  Σπαρτιάτες.

Σε δηλώσεις του στο permissos.gr ,ο Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων κος Γιώργος Ντασιώτης ,αναφέρεται στον αγώνα προσκαλώντας τον κόσμο να τιμήσει το ιστορικό γεγονός και να χειροκροτήσει τους αθλητές που ακολουθούν τα βήματα των 700 Θεσπιέων, έως το πεδίο της δόξας.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο,ο αγώνας αυτός έχει καταγραφεί πλέον ως αθλητικό γεγονός, που στηρίζεται από πολλούς φορείς ενώ τα τρία τελευταία χρόνια γίνεται υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Στη φετινή διοργάνωση μάλιστα,προστίθεται στους συνδιοργανωτές και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Στερεάς Ελλάδας  που σηματοδοτεί την σημαντικότητα του γεγονότος σε όλη την Περιφέρεια.Έχουμε βάλει στόχο εδώ και αρκετά χρόνια στην ανάδειξη της αυτοθυσίας των 700 Θεσπιέων,τονίζει ο Δήμαρχος, και με συγκεκριμένες δράσεις έχουμε εμπλέξει πολλούς φορείς σε αυτό.

 Η αυτοθυσία των 700 Θεσπιέων, είναι πλέον ,δεν είναι μόνο δικό μας καύχημα, αλλά και όλων των φορέων που εμπλέκονται σε αυτή τη διοργάνωση . Το σύνθημα αυτού του αγώνα ” Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ” κινητοποιεί και συγκινεί όλους. 

Θέλω να τους ευχαριστήσω θερμά.

Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί.

Σχετικά